Мъжът и жената се запазват в брака стройни и слаби.


Мъжът и жената се запазват в брака стройни и слаби.

      Съществуват две теории за теглото в брака. Според едната женените/омъжените са по-слаби от неженените/неомъжените тъй като...

Мъжът и жената се запазват в брака стройни и слаби.

Съществуват две теории за теглото в брака. Според едната женените/омъжените са по-слаби от неженените/неомъжените тъй като привлекателната им слаба фигура е единственото, по което биват избрани от партнъора.

Бракът - необходимото зло

Другата теория предполага, че след брака хората напълняват, тъй като се грижат по-добре един за друг. Отпускането на тялото се дължи както с намаляване на спортуването, защото жененият човек има други грижи, така и защото вече е „избран”.

Как да запазим фигурата си когато се оженим(омъжим)

Изследователи от университета Коернел изследвали 3 025 възрастни и установили, че женените мъже като цяло са с по-високо тегло и показват повече склонност към наднормено семеен животтегло, отколкото неженените или отскоро женени мъже. При жените тази връзка  далеч не е така очевидна.

Обществената функция-да се грижиш за партнъора , поне ще се отнася до теглото-изглежда се отразява само на килограмите на мъжете. При жените във всички случаи се наблюдава леко покачване на теглото няколко месеца след сватбата.

Мъжете отслабват, когато се разведат или овдовеят, това е показало дългосрочното изследване с 9 043 възрастни и продължение на десет години. Жените като цяло запазват килограмите си след като по една или друга причина се разделят с партньора си.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения