Колко години живеят плейбоите?


Колко години живеят плейбоите?

Според  учените  мъжете, които ходят  по много жени, са толкова погълнати от това, че забравят за важните неща от ежедневието като  например да се хранят, съобщи Science alert.

Колко години живеят плейбоите?

Безразборните сексуални контакти  сред мъжките животни в природата не е толкова разпространен, въпреки потенциалните еволюционни предимства, защото има естествени недостатъци. Плейбоите са със забавен растеж и умират рано."Най-вероятно това е начинът, по който природата съобщава на мъжкарите да са по-верни на партньорките си" - каза ръководителят на изследването Алекс Джордан.

"Нека се запитаме  защо в природата промискуитетът не е толкова голям.За мъжките животни големият брой партньорки би трябвало да води до по-голям репродуктивен успех- обясни той.Всъщност, изследването ни показа, че мъжките плащат голяма цена за това си удоволствие, която поставя горна граница върху броя на сексуалните партньорки, които те могат да имат през живота си."Учените се направили изследването си с риби. Мъжките от много видове увеличават репродуктивните си усилия, когато са с непознати.Когато редовно попадат в такава ситуация, те започват да отделят по-малко време да търсят храна и повече време да преследват женските.Те растат по-бавно, остават по-ниски и умират по-рано.

За разлика от тях, живеещите с една партньорка се хранят редовно, растежът им е равномерен и живеят по-дълго. До колко могат да се намерят общи черти между рибите и мъжете е спорно, но пък друго изследване показа наскоро, че семейният живот удължава живота.Така че изборът е ваш. А и винаги спокойно можете само да се усмихнете на такъв вид (рибешки) изследвания.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения