Какво не знаем за поведението на кучетата ?


Как можем да разгадаем какво е настроението на кучето ни ?

Уши на кучето

Поради различните породи кучета се наблюдават и различни видове уши - някои са остри, други са отпуснати надолу. Малко по-трудно е да усетите настроението на вашето куче по ушите му, но като цяло, се прилагат същите принципи като за котките. Когато кучето ви е спокойно, удобно си лежи и не е в стрес, то ушите му ще бъдат в естествено положение. Но когато кучето е нащрек и внимателно наблюдава нещо, ушите му ще бъдат повдигнати и обърнати към обекта или субекта, привличащ вниманието му. В допълнение ако ушите са леко изтеглена назад, това е "знак на приятелски поздрав." Напълно обърнати назад и надолу уши е знак, че кучето ви най-вероятно се страхува.

 

Какво не знаем за поведението на кучетата ?

За Кучета като наши домашни любимци

Очи на кучето  Хората използват термина "очи като на кученце" по една единствена причина: очите на кучето могат на практика да изразят също толкова разнообразни емоции като при човека. Когато кучето е стресирано или уплашено, очите му не са толкова широко отворени и те изглеждат по-малки. Ако кучето започва да примигва бързо, това може да бъде знак, че изпитва  болка. Кучето не само ще промени размера и формата на очите си, но посоката на погледа му също е ясен показател за неговото настроението. Бъдете предупредени, че ако куче се взира право в очите ви, или избягва погледа ви, като позволява бялото на очите му да ви покаже, че той е в отбранителна позиция.

Уста на кучето

когато кучето оголва зъбите си това е универсален знак за агресия, но много хора не знаят, че едно куче може да изразяват и други чувства с устата си. Когато кучето ви е отпуснато, устата му обикновено е затворена или е отворена само малка част. Кучета, които са стресирани или уплашени, често да си затворят устата и устните са дръпнати назад в ъглите. За да разберем по-добре настроението на вашето куче, трябва да опознаем цялото му тяло. Интересното при кучето е това, че една покорна „усмивка” може да бъде сбъркана с агресия, когато то дръпне устните си от зъбите си. Това може да ви накара да мислите, кучето ще ви убие. Сложете го в контекст с останалата част на тялото. Ако тялото е в спокойна естествена поза, това означава че то просто ви се „усмихва”.

Опашка на кучето 

въртенето на опашка, по принцип означава, че едно куче е щастливо или развълнувано, но това не винаги е така. Един от най-големите митове по отношение на кучешкия език на тялото трябва да се свърже с опашката на кучето. Мит е, че povedenie na kucheвъртенето на опашката е знак на приятелски настроено куче. Куче, което мисли да атакува може да държи високо опашката си и да я мята напред назад. Ключът трябва да се търси в останалата част на тялото-ако видите клатеща опашката със стегнати крака, напрегнати мускули и устни, които са изтеглени назад, това вече може да се окаже проблем за някой.

Положение на тялото на кучето 

стойката на тялото на кучето е подобна с тази на котката. Агресивните кучета се опитват да изглеждат колкото е възможно по-големи. Краката им се стягат и понякога се повдигат на пръстите си. И обратно-кучета, които се страхуват се свиват на земята и може би искат да кажат: „ОК, аз съм толкова малък и малък, аз не съм заплаха ". Една от позите, която изглежда че хората не разбират е, когато кучето замръзва или се вцепенява на място. Едно куче, което е задъхано и след това притаява дъх,hranene na kuche това е знак, че нещо ще се случи, кучето се чувства неудобно и често е заплаха. Признаци, по които можете да усетите, че кучето е щастливо включват отворена уста;  спокойно е и променя тежестта на тялото от една страна на друга; тялото му е извито във формата на буквата „C”, която се нарича "правя поклон".

Звуци на кучето  ако движенията на кучето ви не ви казват достатъчно, заслушайте се в неговия лай. Кучешкият лай може да е индикатор за няколко неща. Лаенето, свързано с игра обикновено е  придружено с отпусната стойка на тялото, а понякога и с махаща опашка, като се има предвид, че звуците са кратки, настоятелени и може да означават "Спри!". Ако видите, стягане на тялото, ръмжене-бъдете внимателни, може да е предупредителен знак, иска да привлече вниманието ви. Това е лай на куче-пазач, който е поредица от кратки и силни звуци. Това е нещо като предупреждение, предназначено да ви покаже че някой идва и нека този някой знае, тук има едно куче, готово да се справят с положението".

Поведение на кучето

Когато всичко казано до тук не ви свърши работа, бъдете осторожни и наблюдавайте вашия любимец за драстични промени в поведението. Деструктивното поведение, като например дъвченето на различни неща може да бъде достатъчно показателно че кучето ви не е щастливо. Една от причините може да е това, че те не са извеждани достатъчно дълго на разходка или не са тренирани достатъчно. Друг знак, че има нещо нередно в психическото им състояние е когато смени обичайното си място за спане, крие се повече от обикновеното или спи повече от обичайното.

И помнете, че вашите любимци улавят вашето настроение, усещат вашата енергия, и ако вие сте добронамерени, спокойни и щастливи, ако ги обсипвате с любов и внимание бъдете сигурни, че те ще ви отвърнат със същото, ще бъдат вашите верни приятели завинаги.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения