Миришете цветята за да живеете по-дълго


Миришете цветята за да живеете по-дълго

Освен всичко казано до тук  миризмите са в състояние и успокоят човека и да създадат добро и  весело настроение. Във Великобритания, например, изследване показа, че ароматните композиции биха могли да намалят агресивността на футболните фенове на стадионите или изпадналите в паника тълпи в метрото.

Миришете цветята за да живеете по-дълго

Много изследвания доказаха за влиянието на миризмите върху психиката на човешкото поведение, въпреки  примамливата идеята да се извадят от строя вражески войници "с аромат на пацифизъм". Въпреки това възможността за използване на аромати в полза на човека е огромна.

През последните години внимателно се  изучават етеричните масла.Много от тях, например забавят окисляването на мазнините в месните продукти, като запазват тяхното качество и вкус. Вече знаем, че те забавят процеса на стареене участват в регенерацията на различните тъкани и борбата с вредните свободни радикали.

Учените са установили, че етеричните масла се състоят от малки молекули, които лесно преодоляват мембраните на клетките в човешкия организъм. Поради това, летливите вещества в кръвта  участват в обменните процеси.

Боровите насаждение имат благотворен ефект върху пациенти с белодробни, не само заради своите летливите компоненти, които убиват бактериите, но и защото те възстановят увредените клетки. Може би най-новите изследвания ще помогнат за създаване на състав на  миризми, които по-пълно да премахват болестите.Ароматизирани тайни

Някои аромати стимулират мозъчната активност, изострят чувствата. Например, Citral - комплекс ароматни  вещества съдържащи се в лимоновото масло - подобрява зрителната острота. Миризмата на лавандула увеличава работоспособността с 20%, жасмина - 34%, лимон,  мента,здравец - с 54%.Миризмата на прясно изпечен хляб, ванилия, кафе стимулират апетита. Мирис на евкалипт, ела, бор, за укрепване на имунната система. Миризмата на лайка убива вредните микроби във въздуха.

В големите магазини се пръска във въздуха за да мирише на пресни сладкарски изделия, кафе, алкохолни напитки, пури, кожи и т.н., с цел насърчаване на посетителите да закупят тези стоки.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения