Снежен семеен бизнес в Алпите


Снежен семеен бизнес в Алпите

Алпийският сън  се превърна в печеливша реалност  и възнагради  едно трудолюбиво британско семейство. Caroline McGhie отваря  собственна хижа за живот на открито в Morzine.

Високо във френските Алпи снегът вече е проникнал дълбоко в земята. Пол и Франческа Еър, с трите им деца Бен, на  13, Eloise на осем, и Джейми на шест, стават всяка сутрин в ранни зори  преди да паднат температурите толкова ниско, почти -20C. Те са на 1200 фута над морското равнище и лифта е от  другата страна на пътя, който  ги отвежда до 1800 фута.

Снежен семеен бизнес в Алпите

Павел и Франческа се влюбват в Morzine, когато то  е просто едно малко село в Алпите с няколко малки семейни хотели, неоткрити от големите тур оператори за  ски. В началото на техният брак те  искат да пуснат хижа за  отдаване под наем на помещения и предоставяне на  ефектна храна и ски на британските туристи. Пол по това време е инспектор , който пътува много по целия свят. Франческа е висококвалифицирана готвачка търсеща нов живот.Пол срещнал Франческа при едно от  пътуванията  по света и никога повече не се разделили.

В последното десетилетие и половина те живеят в това село, което се е превърнало в изключително  популярна дестинация за тези които искат да избягат от шумните курорти.

"Когато пристигнахме там имаше  по-малко от 100 британци. Сега има над 1000, което е невероятно ", казва Франческа. "Дадохме си сметка, че е огромна възможност тъй като има всичко за  целогодишен спорт, с планинско колоездене, плуване и голф през лятото."

Така че тяхното приключение започва. "Открихме вилата по обява във вестник  и в началото я взехме под наем, но после решихме да я закупим от предишните собственици, които очевидно нямаха особенно желание да я поддържат. Наследих  £ 8000 от майка ми,и това беше началото. Всеки наш познат или приятел ни  съветваше да не се захващаме."Alps

В първия сезон имахме  60 гости и едва  покрихме разходите си. В третия сезон чак усетихме, че бизнесът потръгва. Фактът, че хижата е до лифта привлече туристите, които обичат карането на ски.

"Правим  всичко - пазаруване, готвене, чистене. Това е необичайно ", казва Франческа. "Ние си лягаме в леглото в полунощ и на сутринта всичко отново започва. Понякога сядаме да си похапнем заедно с гостите, а сега някои от тези в първите години посетители идват всяка година. "

Готвенето е голямата любов на Франческа. "Аз си водя дневник с  менюто, което всеки гост е имал, така че да не  се повтаря храната. Всички сладки и хлябове се правят от мен, както  и на салатите  и предястията. Това е висша кухня", казва тя.

Франческа е на път да създаде своята първа книга по готварство, така че гостите могат да опитат от промоциите като галета яйца на очи в Холандес с аспержи, или N "на сърф" Turf, която е построена около говеждо месо и скариди с colcannon картофи.

Това е  голям скок, намерихме  бизнес партньори, за да инвестираме  и изградим изцяло нова хижа хотел, проектиран от Пол около камината - ето защо ние  го наричаме къща Chalet Au Coin du Feu .

"Искахме да предоставим всички луксозни услуги - масажи, сауна, зона за деца, зона за възрастни, детска ясла, бар, библиотека с билярдна маса. Исках хората да могат да доведат децата, а не да се притеснявате за тях от минутата на пристигането.  "Това беше невероятно тежка работа, но и фантастично забавление.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения