Природни забележителности на Индия


Природни атракции на Индия

Природните забележителности на Индия са изключително много и най-вероятно ще пропуснем някоя от тях в тази статия, за което моля да ни извините предварително.

 

Природни забележителности на Индия

Започваме с Nohkalikai Falls, който се намира в североизточна Индия. Невероятно красив водопад, защото водата пада от вечнозелено плато на височина 330 метра в малък синьо зелен басейн. По време на мусоните, когато валежите от дъжд са големи се образуват още няколко малки водопади, които буквално излизат от гъстата джунгла. От източната страна на Nohkalikai Falls има възможност да се направят красиви панорамни снимки.

Dudhsagar Falls, удивително красиви водопади на река Mandovi ,  разположени в Bhagwan Mahavir Wild Life на границата между щат  Goa и щат Karnataka. Стъпаловиден водопад и поради тази причина е пети по височина в Индия. Прекосява се от железопътна линия, която минава по мост по средата на водопада. В най-долната част завършва с голям вир, в който може дори да се къпете.

Друга голяма забележителност на Индия е най-големият речен остров в света Majuli island. Флората и фауната на този речен остров може да видите само ако вземете ферибот от град Jorhat. Ще ви направи впечатление, че местното население живее в наколни къщи заради честите промени в нивото на реката. Пещерите Borra Guhalu се смята че са едни от най-дългите в Индия. Те са една от природните забележителности на Индия. Голямата колекция от сталактити и сталагмити си заслужава да се видят. Тъй като това все пак е в Индия е нормално много от причудливите форми и образования в пещерите да се оприличават с бог Шива.Temple-in-Lonar-Crater-Lake

Ако обичате да  яздите камила може да посетите пустинята Thar. По нищо не се различава например от африканските пустини, освен че се намира в индийския щат Gujarat и Rajasthan. Постоянните ветрове карат пясъка да се движи и да се образуват подвижни дюни, които вие може да видите на едно приключенско сафари. Lonar Crater Lake, намира се в западна Индия - щат Махараштра. Диаметърът на кратера е половин миля, а дълбочината е 200 метра. Кратерът се е образувал от падащ метеорит преди 50 хиляди години. После дъждовете запълват тази голяма дупка за да се стигне до сегашната визия. Естественно в кратера , а и около него има много разпръснати храмове, повечето от които са в лошо състояние.

Kanha National Park или познат като Резерват за бенгалски тигри Kanha. Природно чудо на Индия, в което има голяма популация от тигри и много други животни (леопарди, мечки, диви кучета). Предполага се че точно тук е получил вдъхновение Ръдиард Киплинг да напише романа "Книга за джунглата".

Хълмовете Matheran, това са 6 големи и красиви хълма, които през лятото се посещават от много туристи. Най-добрия начин да ги видите ако използвате услугите на индийските железници. Ако обичате историята може да се насладите на най-красивите дворци в Индия, ще останете очаровани от архитектурата и украсата им.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения