Шест вредни навика от които остаряваме по-бързо


Шест вредни навика от които остаряваме по-бързо

Ако не искате  възрастта преждевременно да ви притисне, преди всичко  се отървете от тези 6-навици.Някои от тях са известни със своите негативни ефекти, а някои изглеждат доста безвредни.

Шест вредни навика от които остаряваме по-бързо

1. Пушене

Лекарите предупреждават: две години редовно пушене е достатъчно за развитието на т. нар. Тютюнева трансформация - неблагоприятни промени в тъканите и органите.Трансформация на отпечатъка  на първо място е по лицето: поради липсата на влага кожата става по-тънка, цвета потъмнява и губи естествената си еластичност поради нарушеното  кръвоснабдяване. Постоянното вдишване на цигарения дим води до ранно назолабиални гънки и бръчки около очите, охлузвания. Ако не можем да откажем цигарите ще трябва да се насочим към подходящо лечение, но разбира се, най-добрият и най-ефективен - да се откажем от пушенето.

2. Алкохол

Не става въпрос за алкохолизъм а за  няколко пъти на седмица приемане на малки количества, които вредят  на женската красота. Фактът, че застаряването на населението е силно повлияно от така наречените свободни радикали, които възникват в процеса на клетъчното дишане. И с редовната употреба на алкохол, тялото не може да се справя с премахването на тези свободни радикали. В резултат на това - под очите се появяват кръгове и подпухналост, дори и подпухнало лице.

3. Заседнал начин на живот

Разбира се, не всеки гражданин ще може да отдели време за редовни посещения във фитнеса или активно спортуване. Въпреки това, сутрешни упражнения и ходенето пешком е препоръчително! И всъщност те са спасението от   целулита и наднорменото тегло – истинските  приятели на  бездействието.

4. Липса на  достатъчно сън

Това не е навик, а резултат от  лош начин на живот. Отново седите в  в интернет залата почти цялата нощ? Или гледате телевизия, докато не излезе надписа „Не забравяйте да изключите телевизора?” Или просто се въртите от едната страна на другата, опитвайки се да си спомните колко чаши кафе сте изпили вечерта ...В резултат -  кръгове под очите, а самите очи подобни на тези по филмите шедьоври на колекция  живите мъртъвци. Проблема е  решен междувременно и е много прост - само коригирате ежедневието си.

5. Активна мимика

Жените се характеризират с повишена емоционалност, неизменен спътник на  активните жестове . Колкото по-интензивни са те - усмивки, намръщване и др. толкова по-бързо остарява лицето появяват се бръчки.За да се отървете от този порок, трябва да се привикнете към езика на тялото-саморегулиране. Непрекъснато наблюдение е сложен процес, особено за хора, които имат желание, но ако това е пътят към младостта и красотата, ще трябва да опитате.

6. Слънчевите бани

Естественният слънчев загар  украсява кожата ви и прави момичетата  повече от секси, но за съжаление е добре известно, че продължителното излагане на незащитена кожа на слънце може да доведе до кожно фотостареене  т.е.  преждевременно избледняване.Ето защо, когато вие ще се печете на слънце по-добре да го направите преди 11 часа  или след 17 часа. И не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения