Най-хубавите перли в света


Перлите : Чувствам се като богиня

Перлите - едно уникално бижу, загадъчно  и живо. Тя е единственият ювелирен камък, който не  се нуждае от специална обработка, нито се реже.Още от древноста перлите  символизират любов и щастие, просперитет и богатство.

Най-хубавите перли в света

От векове хората вярвали, че те са с  божествен произход и магическа аура. Всяка перла е уникална и е единственно украшение  създадено  от живо същество. Това е едно от най-съвършените творения на природата! Перлата се ражда в невзрачните миди в топлите морета (Персийския залив, Таити, Австралия, Япония, Тайланд и др.)

За колко години расте перлата в мидата?

Образуването на перлите - един вид защитна реакция на мекотелото при попадане на  чуждо тяло във вътрешноста му. Мекотелото огражда песъчинката със слой от седеф като го  изолира по този начин. С течение на времето, слой по слой се  образува перлата. В естествени условия този процес възниква много рядко и продължава с години.

Представете си, за да образува една перла 5 милиметра  диаметър на  мидата и отнема почти 20 години! Нищо чудно, че в продължение на векове правото да носят перлени  бижута са притежавали само членове на кралски семейства, свещеници и официални лица. Перлата има магически и лечебни свойства и все още е на първо място по  красота.

Перлите подхождат  на всеки стил  облекло и са подходящи при всички обстоятелства. Те могат  да се носят  на сватба,по време на приеми и   партита. Те са  бижута,които  никога няма да излязат от мода,и са за всеки сезон. Дори и изкуствените перли на врата ви  незабавно ви правят по  елегантни и благородни.

Перли са  свързани с много вярвания. Някои хора считат перлата за сълзи от  богинята на любовта. В страните от Месопотамия и Египет перлите са  високо ценени и са олицетворение на Луната. В статуи на богинята на Луната - Ищар, Астарта, Изида, Афродита и Венера по-късно винаги се украсяват с перли. В Римската империя, бисерите са  символ на сила и мъдрост. Индианците са използвали перлите като талисмани.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения