Забележителности в Абхазия


Главни туристически забележителности в Абхазия

Забележителности в Абхазия както и забележителностите в Южна Осетия са сравнително нови за света. Смело можем да кажем, че в миналото са били по-известни като главните атракции в Грузия. Столицата на Абхазия е Сухуми, релефа е хълмисто-планински с изключение на областите около Черно море. Границата между Абхазия и Русия са планинските хребети на планината Голям Кавказ.

 

Забележителности в Абхазия

Именно тези планини спират през зимата студените ветрове идващи от Сибир и правят по-мек климата в тази бивша съветска република. Абхазия може да се похвали, че значителна част от територията е покрита с широколистни и иглолистни  гори – дъб, габър, ела, смърч и бук. На север на надморска височина над 2800 снега практически е постоянен. От историческите забележителности в Абхазия може да започнем с Novoafonsky манастир.

Природни забележителности в Абхазия

Намира се на северозапад от столицата Сухуми, на един хълм над морето. В комплекса влизат общо пет църкви, като най-голямата от тях е църквата св. Андрей, а в центъра е разположена църквата св. Пантелеймон. Така, че може спокойно да съчетаете почивката на плажа с вечерна разходка в светата обител. От природните забележителности в Абхазия, може да причислим всички езера, като най-красивото между тях е езерото Рица. Това е тектонско езеро на 950 метра Abkhaziaнадморска височина, изключително красиво езеро с много чиста вода. До него се стига по пътека, която минава през красиви планински местности, дефилета и каньони. Ако продължите нагоре по реката ще достигнете до друго красиво езеро Mzi  - 2150 метра.

Исторически забележителности в Абхазия

Намира се до руската граница, а дори и през лятото част от езерото Mzi остава в сняг.  Има един много красив водопад, където водата буквално излиза между скалите – Гегски водопад. До него се стига пеша с кола или с колело. Много са туристическите маршрути в планините на Голям Кавказ, които са предпочитано място за разходка сред природата. Има много места където може да си поставите палатките и да прекарате един чудесен уикенд в тази красива страна.

Най-популярното място за почивка на Черно море в Абхазия е курорта Гагра. В миналото тук са почивали руските императори, а когато идва руската власт дори самият Сталин е посещават това райско кътче. Нашата кратка разходка сред  най-популярните забележителности в Абхазия ще завърши в столицата Сухуми. Тук има няколко интересни места за разглеждане, едно от които е Драматичният театър "Чанба". Не пропускайте Сухумската ботаническа градина и Сухумският вълнолом.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения