Купуване на Ферари втора ръка

Статии за автомобили, автопарк, последни модели, луксозни коли, нововъведенияПроблеми на Ферари 458-има опасност да се запали!!!

Италиански производител на спортни автомобили Ферари изтегли от пазара  суперавтомобила Ферари 458 Italia, произведен от  тази година. Причината за това  е, че превозните средства от този модел се  самозапалват, съобщава BBC News. Към днешна дата има пет такива случаи, докладвани в Калифорния, Париж, Швейцария, Китай и едно от неизвесно  място. Всички инциденти досега са разследвани.

Купуване на Ферари втора ръка

Представителите  на Ферари  предполагат, че огънят в превозните средства може да се получи, от лепилото  използвано при  сглобяването на надколесните арки. При определени обстоятелства, лепилото може да прегрее, да започне да дими и дори да се запали.

Колко струва Ферари на старо

Отзовани са повече от 1200 коли. Средната цена на един от тези автомобили е около £ 170 000 ($ 260,000). За собствениците, на чиито суперавтомобили е имало подобен инцидент  ще получат съвсем  нови модели автомобили. Превозни средства на останалите ще бъдат модефицирани  на място: лепилото ще се смени с  механични скрепителни елементи.

Нека припомним, че тази година повече от 8,0 милиона автомобили на  японската компания Toyota трябваше да се изтеглят заради проблеми с залепването на педала на газта.Имаше много инциденти, убивайки най-малко 19 души.

Освен това Toyota е получила десетки жалби от Северна Америка и Япония за дефекти в спирачната система на един от хибридите си - Prius. Автомобилният производител е решил да изтегли повече от 400 хиляди от най-новите версии на хибридния Prius и други нови хибридни модели, които имат проблеми със спирачките, както и най-новия модел на Camry (7300 броя), при който също така е нарушена  функция на спирачната система.

Проблеми са възникнали и с джиповете  Toyota Lexus GX 460. Американската организация за защита на потребителите Consumer Reports препоръчва на жителите на страната да не купуват този модел, защото е нестабилна при завиване с облекчена газ. Експерти се опасяват, че заради тази нестабилност машината може да се  обърне и да се стигне дори до  смърт на водача и пътниците.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения